Tıp Merkezleri ve özel masaj salonlarının kullanmaya başladığı masaj uygulamaları, Hasta ve yorgun bir organın rehabilitasyonu yani yeniden eski durumuna dönmesi için organizmanın sathı üzerine tatbik edilen sistemli ve belirli mekanik enerji ile derinlerde anatomik, fizyolojik fonksiyonel ve en yüksek tesir meydana getiren ameliyeler manzumesidir.
Masaj uygulamaları, Özel Merkezlerde Elle veya özel makinelerle yapılan ve öncelikle cilt, cilt altı ve adale dokusunu etkileyen mekanik tipte uyarılmaların tümüne verilen isimdir.
Vücuttaki yumuşak dokular üzerine yapılan sistemli ve ilmi el hareketleridir.
Yeni bir masaj makinesinin gelişmesi ve büyük iddialarla ortaya çıkmasına rağmen elle yapılan hareketlerin yerini hiçbir şekilde tutmayacağı bilinmektedir.
Masajın Zamanı ve Süresi Nasıl Belirlenir?
Günün her saatinde masaj uygulamaları yapılabilir. Ancak genel masajlarda karın masajları tok karına yapılmamalıdır. Her masaj uygulamasından önce hastaya tuvalete gitmesi hatırlatılmalıdır. Genel masaj uygulamaları yaklaşık olarak 30– 45 dk. Kısmi masaj uygulamaları 15 – 20 dk. Sürmelidir. Spor masaj uygulamalarında ise zamanın darlığı nedeniyle hızlı çalışmak zorunluluğu vardır.
Spor masaj uygulamasının bazen 8 – 10 dk. bitirilmesi gereklidir. Genel masaj uygulamaları haftada 1 gün uygulandığında yeterli olabileceği gibi bunun 2 veya 3 defa tekrarında da bir sakınca yoktur. Kısmi masaj seanslarının uygulanışı için bir zaman tahdidi yoktur. Haftanın her günü ve saati yapılabilir. Genel masaj uygulamalarında imkânlar nispetinde öğleden önce, kısmi masaj uygulamalarında ise öğleden sonra yapmak çok daha faydalı olabilmektedir. Daha Bir çok konu hakkında twitter facebook instagram sosyal medya alanlarında masaj uygulamaları hakkında bilgi alabilirsiniz…